15 december 2013

Det där med golv

Om köket skapar beslutsångest så gör golvet det definitivt x 100!! Men nu har det äntligen, äntligen börjat ljusna lite. Ända från början har vi varit inne på någonting annat än parkett/laminat. Skulle det bli det så skulle det vara ett ljust enstavigt golv som påminner om plankgolv, hellst ganska breda plankor. MEN det skulle nog också bli ett rätt så dyrt golv... (Speciellt eftersom jag i så fall är väldigt mycket mer inne på äkta trä än laminat). Det som länge har varit favoriten är betonggolv, det skulle passa så fint med de gråa bergen utanför men också det har visat sig vara ett väldigt dyrt alternativ, iallafall det alternativet som vi har tittat på.

.concrete floors
Bilderna från Pinterest

Efter mycket letande (och frustration) hittade vi en ganska ny produkt, Weber CASA Design golv. Enligt produktbeskrivningen är det en cementbaserat, genomfärgad ytbeläggning som ger ett jämt enhetligt golv med en levande yta p.g.a skiftningar i färgen (lite som betong). Problemet är att det inte finns möjlighet att få hem provbitar eller att fara och titta på det någonstans så vi har varit lite osäkra. Men så hittade vi en blogg som skulle använda sig av det här i sin "saunatupa", och så på fredagen kom det äntligen ett inlägg om golvet....och plöstligt såg våra golvplaner lite lite ljusare ut.  Det här är nämligen till skillnad från de andra ett rätt så förmånligt golv.


Bilden är lånad från bloggen Valkoinen Harmaja, och där kan man också läsa mer om golvet. Och jag återkommer förhoppningsvis då vi har vårt eget golv på gång...


Inga kommentarer: