13 februari 2014

Golvtest

Vi gjorde alltså ett test på lördagen med Webergolvet som jag tidigare har skrivit om. Vi har från första början varit inne på ljust golv och första tanken var att det blir ljusgrått (en av sex färgalternativ), lite som betong. Men så såg vi på en provbit att det ljusgråa golvet såg ganska mörkt ut så vi tog för säkerhets skull också tar en påse vitt.

Vi lagade några olika testrutor och började med ljusgrått, sedan testade vi vitt och så en blandning på 50/50 och en på 75/25 med mera vitt.




På södagen for vi spända tillbaka för att se på slutresultatet. Det golvet som estetiskt tilltalade oss mest var direkt det vita golvet, och dom två blandningarna var också ganska snygga, som vi hade misstänkt var det ljusgråa golvet för mörkt. Så nu är den stora frågan, vilket golv skall vi välja?? Det vita golvet var inte kritvitt utan snarare en varm naturvit/ljus-, ljusgrå ton, MEN är det smart med så ljust golv? Eller skulle det ändå vara smartare med lite mörkare? Men när man VILL HA ljust?.... Så återstår helt enkelt att se vad det blir. Annars kändes golvet väldigt mjukt och skönt, nu lade vi inte någon skyddande yta på det här som man måste göra sedan när man lägger det riktiga golvet.




Inga kommentarer: