12 maj 2014

Det där med golv 2.0

I nedre våningen kommer det att bli 60x60 klinker och Webers "betonggolv", men vi har ju en övre våning också. I något skede tänkte vi att vi skulle sätta Webers golv i övre våningen också, men med tanke på att det blir sovrum och "mysrum" där uppe så känns det som att golvet borde vara lite mjukare. MEN det är inte helt lätt att hitta ett snyggt golv till rätt pris.

Jag förälskade mej av en slump i ett inhemskt enstavigt ekparkettgolv, Timberwise men vi konstaterade ganska snabbt att det var över budgeten. Hittade ett annat enstavigt golv och beställde hem en provbit som också var rätt så fint. Men så plötsligt hittade jag samma Timberwise golv men i ett annat träslag, nämligen lärk som var betydligt billigare. Så nu har vi tre provbitar hemma...alla fina på sitt sätt...Ångest!!




Den utan etikett är ett ekgolv från Parador

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej!

Nu vill jag inte vara glädjedödare men min erfarenhet av lärk är att det är mjukt och det blir rispor. Rose har enstavigt lärkgolv i hörnrummet och trots jättelite användning finns det rätt så mycket slitage där var stolar har dragits av och an och liknande. Å andra sidan så är det säkert ganska liten belastning på golvet i övre våningen så kanske det ändå är ett bra alternativ. Snyggt är det i alla fall på bilden! Då vi valde parkettgolv lät vi barnen "gå löst" med leksaker på provbitarna för att se hurudana repor det blev och hur bra de syntes :).